Thursday, March 20, 2014

Onko SuomiDesign mukana rakennemuutoksessa?

On selvä, että Suomen pitää luoda itsensä uudestaan pärjätäksemme maailmalla.Perinteiset menestysyritykset ovat kutistuneet ja menettäneet markkina-asemiaan.Keskustelut Suomen pakollisesta rakennemuutoksesta 2010- luvulla käyvät kuumina.Jotain tarvitse tehdä, --jotain ,jotain..Onko Suomidesign muutoksessa mukana -- vai kauas pilvet karkaavat?

 Sekä kiinalaisia että venäläisiä ostovoimaisia pariskuntia yhdistää samankaltainen maku luksustavaroissa.Rahaa on ja se halutaan käyttää ja näyttää. Kiinassa urheiluautot ostetaan suoraan kaupasta, kaikilla herkuilla.Halua monen kuukauden odotteluun ei ole aikaa. Kulta on kultaa ja se näkyy; valkoinen luksusvene oli saanut Shanghain Bundin varrella kultaisen värin, lienee valkoinen ollut omistajalle liian tavanomainen.Kiinassa on myyty ensimmäinen Hello Kitty- ferrari,joku halusi erottautua.Mitä sanoo Suomidesign – puuhelmien,tasaraidan sekä arkisuuden luvattu maa?

 Olisiko aika kehittää perinteisestä SuomiDesign versiosta uusia?. Voidaanko esim. poromokasta tehdä Suomessa vaativille kiinalaisille ja venäläisille asuja? Nyt niitä tehdään Italiassa, josta ne viedään Suomen kautta Itään. Miksi emme tee työpajoja italialaisten sekä suomalaisten designosaajien kanssa poromokasta? Luodaan naisellisia, maailmannaisille kelpaavia asuja. Voiko suomidesign olla perinteisellä tavalla naisellinen ja seksikäs? Sellaisia haluavat olla venäläiset ja kiinalaiset vauraat naiset.Myydään heille. Heillä on rahaa..


No comments:

Post a Comment