Friday, September 27, 2013

Vieraileva bloggaaja ; Terhi Majasalmi - Ostetaan luksusta, mutta miten?Jokainen meistä mieltää luksuksen vähän eri tavalla. Joillekin luksusta on se, että voi päättää omasta ajankäytöstään. Toisille se tarkoittaa merkkivaatteiden ja –laukkujen ostamista. Luksusta voi olla myös se, että saa laittaa mökillä laiturin nokassa varpaat veteen ja kuunnella luonnon ääniä. Koska olen sijoittaja ja varallisuusvalmentaja, pohdin luksusta oman talouden näkökulmasta.

Luksus maksaa yleensä aina enemmän kuin tavallinen. Merkkivaatteet ja –laukut maksavat enemmän kuin marketista ostetut. Jos omasta ajankäytöstä päättäminen on sinun luksuksesi, se vaatii tapahtuakseen toisia tulonlähteitä kuin työstä saatu palkka. Sillä, jos joudut tekemään töitä saadaksesi rahaa, et pysty täysin päättämään omasta ajastasi. Luksuksen ostaminen vaatii usein säästämistä ja säästettyjen rahojen sijoittamista. Toisaalta mikään ei ole fiksumpaa kuin sijoittaa osa tuloistaan ja hankkia juuri sijoituksen tuotoilla elintasohankinnat.

Useimmilla meillä olisi varaa hankkia luksusta joka kuukausi – velkarahalla ostettuna. Mutta siinä ei ole mitään järkeä. Jos ei ole varaa, älä huijaa itseäsi asiassa. Kalliit asiat vaativat ponnisteluja, eiväthän ne muuten edes tuntuisi missään. Jos asia on yhdentekevä ja ilman suurempia ponnisteluja saatavilla, asia jää merkityksettömäksi. Kun jouduit tekemään hieman töitä asioiden eteen ja odottamaan palkintoa, asiat saavat merkityksen ja niistä tulee tärkeitä. Sama pätee menestykseen. Ulkopuoliselle näyttää, että tähti on syttynyt yhdessä yössä, vaikka töitä menestyksen eteen on saatettu tehdä kymmenen vuotta.
Kaikilla meillä on varaa luksukseen, jos olemme valmiita säästämään ja oppimaan taidot, joilla saamme säästetyt eurot tuottamaan. Ja mikä parasta, tämä taito on opittavissa samalla tavalla kuin pyörällä ajaminen.

Luksusta elämääsi
Terhi

www.vaurasnainen.fi

Terhi Majasalmi on yrittäjä, sijoittaja ja varallisuusvalmentaja. Hän on kirjoittanut viime vuonna hitiksi nousseen henkilökohtaiseen talouden hallintaan liittyvän Totuus taloudestasi –kirjan (Talentum 2012). Tänä syksynä hänet nähdään LIV:llä asiantuntijana ohjelmassa Kirsi ja himoshoppaajat. Sijoitusmarkkinoilla Terhin mielenkiinnon kohteena juuri nyt ovat Amerikan ryvettyneet asuntomarkkinat.

No comments:

Post a Comment