Wednesday, October 9, 2013

Maailman pohjoisin kellotehdas

Vuonna 1936 Tuomas Vohlonen perusti kellotehtaan, joka tälläkin hetkellä sijaitsee maapallon pohjoisimmassa kolkassa – Vantaalla. Vohlonen oli suomalainen suunnistaja ja keksijä, joka kehitti nestetäytteisen  kompassin. Sittemmin  tämä pohjoinen kellotehdas eli Suunto Oy on tullut tunnetuksi urheilukelloista sekä sukellustietokoneista ja – välineistä.

Suunto mainostaa tuotteitaan:  ”From the highest mountains to the deepest oceans”. Mitä yhteistä  korkeimmilla vuorilla ja syvimmilla valtamerillä on luksukseen? Ei välttämättä vielä paljoakaan, mutta Suunnon innovatiivisella tuotteistuksella sporttikelloista on mahdollista saada yksi suomalainen luksustuote.


Jo suomalaiset sotilaat käyttivät Suunto kompasseja talvi- ja jatkosodan aikana. Suunto on täynnä tarinoita, jotka odottavat jakamista ja tuotteita, jotka odottavat lisäkehittelyä.

Sykemittari voi kertoa urheilijalle pelkän sykkeen lisäksi paljon muutakin informaatiota: Joko juomasi shampanja on palanut, tarvitsetko lisää proteiineja tai pitäisikö sinun juoda lisää vettä. Lisäksi nykyaikainen  älykello voi myös näyttää hyvältä. Esimerkiksi Applen uudet kullanväriset tuotteet ovat pitkän tuotekehittelyn tulosta. Onko suomalaisesta sykemittarista statussymboliksi, jota himoitaan paitsi teknisten ominaisuuksien takia myös ulkonäön vuoksi?


No comments:

Post a Comment