Tuesday, February 11, 2014

Ulos ujoudesta


Suomelaiset ujostelevat erinomaisuuttaan. Tarvitaan joku ulkopuolinen kertomaan, että olemme hyviä – kenties jossain jopa maailman parhaita.

Professori Ira Kalb (markkinoinnin professori,  Marshall School of Business at the University of Southern California) hehkuttaa suomalaisuutta Busines Insiderissa: “ Suomessa kaikki toimii, nuoret ovat fiksuja, tuotteet ovat laadukkaita jne.”

Suomi tai suomalaiset tuotteet eivät kuitenkaan ole maailmalla tunnettuja. Me emme osaa markkinoida suomalaisuutta.Made in Finland- brandi ei assosioidu mihinkään. Toisin kuin Ranska tunnetaan viineistään, Japani elektronikastaan tai Saksa laadukkaista autoista, suomalaisuus on edelleen suurimmalle osalle maailman ihmisiä suuri salaisuus.  

Nokian brändikään ei ehtinyt kasvaa suomalaisuuden kruununjalokiveksi. Nokian puhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille ei hetkauttanut kuin meitä suomalaisia, koska yhtiön kotimaa oli useimmiten suurelle yleisölle Ruotsi, Japani tai joku Aasian maa.

Professori Kalb listaa Suomen positiivisia puolia  – sen lisäksi, että hänen mielestään  Suomi on fantastinen paikka vierailla.
”Paljon tilaa, maailman huippukoulutus, sopiva ilmasto, englannin kielellä pärjää hyvin, länsimainen demokratia, idän ja lännen välissä, kehittynyt taloudellinen infrastruktuuri, euro, tehokkaat osakemarkkinat, alhainen verokanta, turvallinen ja maailman vähiten korruptoitunut maa.”Me suomalaiset perustelemme  tuntemattomuuttamme, että eihän meidän kokoisella pienellä maalla ole rahaa markkinoida itseämme.
Löytyisikö Kalbin listasta kuitenkin aiheita, joista kannattaisi rohkeasti kertoa muillekin.

Lue lisää: http://www.businessinsider.com/finland-has-a-shyness-problem-2014-2#ixzz2t1DMr2gg

No comments:

Post a Comment