Thursday, August 1, 2013

Käsilaukku kertoo kaiken

Ruotsalaista Mona Sahlinia moitittiin epäuskottavaksi sosiaalidemokraatiksi - hän  käytti kallista brändilaukkua. Eihän tosi demari voi ostaa arvolaukkua. Kun Suomen ex-kulttuuriministeri edusti maailmalla piraatti-käsilaukkunsa kanssa, syntyi suuri pahennus. Eikö ministeritason nainen arvosta laatua, vaan turvautuu tukemaan laitonta piraattiteollisuutta; välillisesti jopa ihmiskauppaa.

Kun nainen astuu huoneeseen, käsilaukku ei ole pelkästään tavaroiden kantopaikka, vaan se kertoo kantajan persoonasta - jopa kantajan tietämättä. Aikanaan rautarouva Margaret Tacherin käsilaukku oli lähes yhtä pelottava kuin rouva itse. Laukun materiaali, laatu ja merkki ovat viestejä, joilla laukunkantaja kertoo omasta arvomaailmastaan.

Aito merkkilaukku kertoo kantajastaan mm. että hän vastustaa halpakopiontia ja piratismia. Luksuslaukku voi myös olla viesti; pitää näyttää, että on varaa ostaa kallis laukku. Onko kalleus huono asia? Merkkilaukku on työllistänyt suunnittelijoita, käsityötä ja markkinointia. Merkkilaukku takaa kestävää kehitystä, sitä ei raaskita heittää pois seuraavana sesonkina ja laatu takaa laukun siirtymisen jopa sukupolvelta toiselle.

 Voisiko Suomesta löytyä tulevaisuuden luksuslaukkujen valmistajia.
No comments:

Post a Comment